Bulgur salatası ile kızarmış somon

Bulgur salatası ile kızarmış somon

 

 

 

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı ​​- Fotoğraf: Studio Dreyer-Hensley

 

  • Somonu yakl. 1 cm kalınlığında dilimler ve bir tarafı sıcak bir tavada yakl. 2 dakika pişirin.
  • Tuz ve karabiber serpin.

Bulgur salatası

  • Tuzlu suyu kaynatın, bulgura koyun ve kapağın altında 15 dakika bekletin.
  • Ara sıra karıştırın ve bittiğinde soğutun.
  • Domatesleri küp küp doğrayın, çekirdeklerini çıkarın ve domates etini küp şeklinde doğrayın.
  • Salatalığı küp küp doğrayın, kırmızı soğanı iri iri doğrayın, sarımsağı ve maydanozu ince ince doğrayın.
  • Salata için tüm malzemeleri karıştırın.

Somonu bulgur salatası ile servis edin.

İçindekiler

 

  • 150 gr somon fileto, derisiz ve kemiksiz
  • 0,5 yemek kaşığı yağ
  • tuz ve karabiber

Bulgur salatası

  • 1 sb su
  • 0,13 çay kaşığı tuz
  • 37,5 gr bulgur
  • 0,5 domates _
  • 0,13 adet salatalık
  • 0,13 adet kırmızı soğan
  • 0,25 diş sarımsak
  • maydanoz yaprağı, taze
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 0,5 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 12,5 gr nohut