Balık Turtası

Balık Turtası

 

 

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı ​​- Fotoğraf: Norveç Deniz Ürünleri Konseyi

 

  • Fırını 180 ° C'ye ayarlayın.
  • Uskurumruyu porsiyonlar halinde kesin.
  • Karidesleri yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
  • Suyu sıkın ve limonun kabuğunu rendeleyin ve taze soğanları halkalar halinde kesin.
  • Limon suyu ve kabuğu, taze soğan, defne yaprağı, tuz ve karabiber ile suyu bir tencerede kaynatın.
  • Saithe'yi tencereye koyun ve zar zor pişene kadar kaynamaya bırakın, yakl. 6 dakika
  • Balığı çıkarın ve karideslerle birlikte kalıba koyun.
  • Krem şantiyi tencereye alın ve kaynatın. Defne yapraklarını çıkarın.
  • Mısır nişastası ile düzeltin, tuz ve kırmızı biberle çeşnilendirin ve saithe ve karideslerin üzerine dökün.
  • Tart hamurunu şeritler halinde kesin ve bir şerit halinde kalıbın kenarına, kalanını dolgunun üzerine ızgara şeklinde yerleştirin.
  • Pedigen üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  • Fırının ortasında turta altın sarısı bir renk alana ve çıtır çıtır bir kabuk oluşana kadar pişirin, yakl. 25 dakika.

Balık böreğini biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

 

 

 

İçindekiler

 

-200g uskumru fileto, derisiz ve kemiksiz

  • 25 gr karides, kabuksuz
  • 0,5 taze soğan
  • su
  • 0,25 defne yaprağı
  • 0,25 çay kaşığı tuz
  • 1 adet bütün siyah biber
  • 0,25 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 0,25 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • acı biber