Fırında limon ve elma soslu balık ızgara

Fırında limon ve elma soslu balık ızgara

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı ​​- Fotoğraf: Synøve Dreyer

 

  • Fırını 180 ° C'ye ayarlayın.
  • Uskumru filetoyu servis parçalarına ayırın ve üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Kabağı soyup rendeleyin ve limon suyunu sıkın.
  • Balık parçalarını bütün sarımsak dişiyle birlikte yağlanmış bir fırın tepsisine koyun.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin ve limon kabuğu rendesi serpin.
  • Taze soğanları ince halkalar halinde kesin.
  • Limon suyu, taze soğan ve elma suyunu kaynatın.
  • Kalıbı fırında balık tamamen pişene kadar pişirin, yakl. 15 dakika.

Kalıptaki balığı yanında pişmiş sebze ve gözleme ile servis edin.

 

 

İçindekiler

  • 150g uskumru fileto, derisiz ve kemiksiz
  • 0,25 çay kaşığı tuz
  • 0,13 çay kaşığı biber
  • 0,25 limon _
  • 1 diş sarımsak
  • 0,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 0,25 taze soğan
  • 0,75 dl elma suyu