KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Veri Sorumlusu

Güngören Mah. Turgut Özal Cad. Serhat Yapı Prestij Evleri A Blok No:2-8A/C Çekmeköy/İstanbul adresinde mukim İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü 223801-5 Ticaret sicil numaralı BALLSTAD GIDA ÜRÜNLERİ TİCARET A.Ş. (“Ballstad”) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) ve ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetleri çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin ziyaretçilerimizi, çevrimiçi ziyaretçilerimizi, müşterilerimizi, potansiyel müşterilerimizi, tedarikçi çalışanlarımızı, tedarikçi yetkililerimizi bilgilendirmek amacıyla Veri Sorumlusu sıfatıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

İşlediğimiz Kişisel Veri Kategorileri ve Bunları İşleme Amacımız

Kişisel bilgileriniz Ballstad tarafından KVKK’nın 4.2. maddesinde öngörülen; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma, doğru ve gerektiğinde güncel olma, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkelerine uygun olarak, iş ortaklarımızla kurduğumuz ve devam eden iş ilişkilerimiz kapsamında (bir kişinin birden çok kategoriye girmesi mümkündür) aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

A. Çevrimiçi Ziyaretçilerimiz

Web sitemizi kullanan çevrimiçi ziyaretçilerimizin işlem güvenliği bilgileri (ör. IP adresi bilginiz), pazarlama bilgileri (ör. alışveriş geçmişi bilgileri, çerez kayıtları) ve (bizlere bunları bildirdiğiniz takdirde) kimlik bilgileri, iletişim bilgileri (e-posta adresiniz, açık adresiniz, telefon numaranız); Faaliyetlerin mevzuata uygun, yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, talep/şikayetlerin takibi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, internet aracılığıyla web sitemize erişiminizi sağlayabilmek amacıyla işlenecektir.

Web sitemizi (www.ballstadomega3.com.tr) tamamen bilgilendirme amacıyla ziyaret ettiğinizde kişisel verilerin toplanması

Web sitesini yalnızca bilgi amaçlı kullanırken, yani mevcut müşteri hesabınıza kaydolmaz veya oturum açmazsanız ve bize başka herhangi bir bilgi vermezseniz yalnızca tarayıcınızın sunucumuza ilettiği kişisel verileri toplar ve günlük dosyalarımıza kaydederiz. Web sitemizi ziyaret ettiğiniz anda, web sitemizi size göstermemiz ve istikrar ve güvenliği sağlamamız için teknik olarak gerekli olan aşağıdaki kişisel veriler otomatik olarak toplanır:

– IP adresi

– Talebin tarihi ve saati

– Greenwich Ortalama Saati (GMT) ile saat dilimi farkı

– İsteğin içeriği (belirli sayfa)

– Erişim durumu / HTTP durum kodu

– Her durumda aktarılan veri miktarı

– Talebin geldiği web sitesi

– Tarayıcı

– İşletim sistemi ve arayüzü

– Tarayıcı yazılımının dili ve sürümü.

Meşru menfaat: yukarıda belirtilen web sitesinin görüntülenmesi ve istikrar ve güvenliğin sağlanması amacından kaynaklanmaktadır. Bu veriler, kullanıcının diğer kişisel verileriyle birlikte saklanmaz.

Bu web sitesi çerezleri kullanır. Çerezler, cihazınızda saklanan ve kullandığınız tarayıcıya atanan ve çerezi ayarlayan yere belirli bilgilerin aktığı küçük metin dosyalarıdır. Çerezler programları çalıştıramaz veya cihazınıza virüs bulaştıramaz. İnternet servisini genel olarak daha kullanıcı dostu ve etkili hale getirmeye hizmet ederler. Bu web sitesinde kullanılan çerezler hakkında daha fazla bilgi için lütfen çerez politikamıza bakın.

Üyelik hesabı oluştururken kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi

Ballstad web mağazamıza üye olursanız, müşteri hesabını sağlamak amacıyla sizden en azından aşağıdaki kişisel verileri toplayacağız:

– Kullanıcı adı

– Seçtiğiniz şifre

– E-posta adresiniz

Aşağıdaki ek kişisel verileri, üye olurken veya daha sonra hesap ayarlarınız üzerinden girebilirsiniz, ancak bunu yapmak zorunda değilsiniz:

– Ad – soyad

– Fatura adresi (cadde, posta kodu, şehir, ülke)

– Bundan farklı olabilecek bir teslimat adresi (cadde, posta kodu, şehir, ülke)

– Telefon numarası

Yukarıda açıklanan veri toplama ve işleme, daha önce açıklanan ve aşağıda özetlenen amaçlar ve ilgili yasal dayanaklar için gerçekleştirilir ve bu amaçlar için gereklidir:

– “Hüküm ve koşullar” ve bu veri koruma beyanındaki değişiklikler hakkında önemli e-postalar gönderebilmek için, burada sunulan ürün ve hizmetler, teknik sorunlar veya hususlar hakkında güncel bilgiler iletmek için, “şifremi unuttum” hizmetinden faydalanabilmeniz için, tekrar üye girişi yapabilmeniz için

– Yasal gereklilikler nedeniyle KVKK ve GDPR’ye göre: zorunlu yasal veya düzenleyici yükümlülükleri yerine getirmek ve zorunlu yasal veya düzenleyici bilgileri göndermek için

– Kamu yararına sizi ve bizi (bağlı şirketlerimiz dahil) dolandırıcılık, manipülasyondan, kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek için gerekli olduğu durumda kimlik doğrulamak için.

Sipariş verirken kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi

(1) Bir sipariş verdiğinizde siparişi işleme koymamız ve Ballstad ürünlerini adresinize teslim etmemiz için aşağıdaki bilgiler zorunludur;

– Ad – soyad

– Fatura adresi

– Bundan farklı olabilecek bir teslimat adresi (cadde, posta kodu, şehir, ülke)

– Telefon numarası

– Ayrıca gönüllü olarak doğum tarihinizi de verebilirsiniz. Ancak, yaş doğrulaması her durumda standart olarak gerçekleşmez.

– Daha önce bir müşteri hesabı açmadıysanız ve siparişlerinizi web sitesi misafiri olarak verdiyseniz, siparişinizi verdiğiniz anda e-posta adresinizi de alacağız.

(2) Ödeme işleme amacıyla sizden ödeme verilerinizi de alırız, yani

– Transfer için:

– Otomatik ödeme için:

– Otomatik ödeme için:

– Bir e-cüzdan kullanırken (PayPal, Klarna ve Stripe gibi):

– VISA kartınız veya MasterCard ile kredi kartı ile ödeme yaparken:

Yukarıda açıklanan veri toplama ve işleme, daha önce açıklanan ve aşağıda özetlenen amaçlar ve ilgili yasal dayanaklar için gerçekleştirilir ve bu amaçlar için gereklidir:

– Siparişinizin size teslim edilmesi, faturalandırılması, ödeme işlemleri veya gelen ödemelerin kontrol edilmesi için

– Yasal gereklilikler nedeniyle KVKK ve GDPR’ye göre: zorunlu yasal veya düzenleyici yükümlülükleri yerine getirmek ve zorunlu yasal veya düzenleyici bilgileri göndermek için ve ayrıca ticari işlemlerimizin muhasebesi ve dokümantasyonu için

– Kamu yararına sizi ve bizi (bağlı şirketlerimiz dahil) dolandırıcılık, manipülasyondan, kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek için gerekli olduğu durumda kimlik doğrulamak için

– Tarafınızca ileri sürülen/sürülecek yasal iddialara karşı savunma yapmak için.

Siparişinizi/siparişlerinizi iptal/iade ettiğinizde kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi

(1) Adresimize posta yoluyla yazılı olarak iptal/iade beyanı gönderdiğinizde, şu kişisel verilerinizi almaktayız: 

– Adınız ve soyadınız (lütfen her iptal/iade beyanında mutlaka belirtin),

– Varsa, üyelik hesabı kullanıcı adınız (bunu iptal beyanınızda belirttiyseniz)

– Müşteri numaranız ve sipariş numaranız (iptal durumunda her zaman vermenizi isteriz)

(2) İptal/iade beyanınızı e-posta yoluyla (iletisim@ballstadomega3.com.tr) yazılı olarak gönderdiğinizde, sizden aşağıdaki kişisel verilerinizi almaktayız:

– Adınız ve soyadınız (lütfen her iptal/iade beyanında mutlaka belirtin),

– Varsa, üyelik hesabı kullanıcı adınız (bunu iptal beyanınızda belirttiyseniz)

– Müşteri numaranız ve sipariş numaranız (iptal durumunda her zaman vermenizi isteriz)

– İptal bildiriminizi müşteri hizmetlerimize göndermek için kullandığınız eposta, üyelik hesabınızda kullandığınız e-posta adresiyle eşleşmiyorsa, üyelik hesabınızda kullandığınız eposta adresi. 

(3) Prensip olarak, iptal/iade gayri resmi olarak da, yani telefonla da bildirilebilir. Ancak doğrulama amacıyla, telefonla yapılan iptal/iade beyanlarından kaçınmanızı ve bunun yerine net iptal beyanınızı e-posta veya posta yoluyla iletmenizi tavsiye ederiz. Yine de telefonla bir iptal/iade beyanı gönderirseniz, sizden aşağıdaki kişisel verilerinizi almaktayız:

– Adınız ve soyadınız (lütfen her iptal/iade beyanında mutlaka belirtin),

– Varsa, üyelik hesabı kullanıcı adınız (bunu iptal beyanınızda belirttiyseniz)

– Müşteri numaranız ve sipariş numaranız (iptal durumunda her zaman vermenizi isteriz)

– Telefonla iptal/iade beyanı yapılması durumunda, telefonla eriştiğinizin ve arayan kişinin siz olduğunuzun kanıtı olarak bir onay e-postası gönderebilmek için bize e-posta adresinizi vermenizi isteyebiliriz.

Telefon görüşmesi, kalite güvencesi ve kanıt amacıyla kaydedilebilir. Kalite güvencesi ve kanıt amaçlı bu kayıt, kalite güvencesi ve kanıtlara yönelik meşru menfaatimizi korumak için gereklidir. Kişisel durumunuzdan kaynaklanan nedenlerle KVKK uyarınca herhangi bir zamanda bu veri toplamaya itiraz edebilirsiniz. Telefon görüşmesinin kaydedilmesini istemiyorsanız, görüşmenin başında bize bildirmenizi rica ederiz, böylece baştan kaydetmeyelim. Ancak, itirazınızı daha sonra da ileri sürebilirsiniz.

(4) Ballstad ürünlerini iade ettiğinizde, paketin üzerinde veya beraberindeki herhangi bir mektupta bulunması koşuluyla adresiniz, adınız ve soyadınız, müşteri numaranız ve sipariş numaranız gibi bilgilerinizi almaktayız. 

(5) Ek olarak, yukarıda açıklanan kişisel verilerinizin toplanması ve işlenmesi, bir iptal/iade beyanı gönderirken gerçekleşir. Bu bilgiler İptal/iade hakkınızı kullanabilmeniz, iptal işleminizi gerçekleştirebilmemiz, faturanızı iptal edebilmemiz ve tarafınızdan iade edilecek Ballstad ürünlerini kontrol edebilmemiz için gereklidir.

Müşteri hizmetlerimizle iletişime geçtiğinizde kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi

(1) Müşteri hizmetlerimizle posta yoluyla iletişime geçtiğinizde, sizden aşağıdaki kişisel verileri almaktayız:

– Adınız ve soyadınız (eğer bunu ön yazınızda belirtmişseniz),

– Varsa, müşteri hesabınız için kullanıcı adınız (ön yazınızda belirtmişseniz),

– Müşteri numaranız ve varsa sipariş numaranız; Bu bilgileri başlangıçtan itibaren ön yazınızda vermediyseniz, müşteri hizmetlerimiz talebinizi işleme koymak için sizden bu bilgileri talep etmek için genellikle sizinle iletişime geçecektir,

– Zarfta veya kapak mektubunda olması koşuluyla müşteri hizmetleri departmanımızla iletişim kurmak için kullandığınız posta adresiniz. Eğer üyelik hesabınızdaki posta adresiniz farklıysa, talebin gerçekten sizden kaynaklandığından emin olmak için, üyelik hesabınızdaki adresinizi doğrulamanızı isteyebiliriz.

– Varsa, ön yazınızda, telefon numaranız gibi antetli kağıtta bulunan diğer kişisel veriler.

– Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizin nedeni; bilgi almak, soru, sorun vb.

(2) Müşteri hizmetleri departmanımızla e-posta yoluyla iletişime geçtiğinizde, sizden aşağıdaki kişisel verileri alacağız:

– Adınız ve soyadınız (e-postada verdiyseniz),

– Varsa müşteri hesabınız için kullanıcı adınız (e-postada belirtmişseniz),

– Müşteri numaranız ve varsa sipariş numaranız. Bu bilgileri e-postanızda en baştan vermediyseniz, müşteri hizmetlerimiz talebinizi işleme koymak için genellikle bu bilgileri sizden talep edecektir.

– Müşteri hizmetlerimizle iletişime geçmek kullandığınız eposta, üyelik hesabınızda kullandığınız e-posta adresiyle eşleşmiyorsa, üyelik hesabınızda kullandığınız eposta adresi. 

– Varsa, e-postanızda bulunan, telefon numaranız gibi antetli kağıtta bulunan diğer kişisel veriler.

– Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizin nedeni; bilgi almak, soru, sorun vb.

(3) Müşteri hizmetlerimizle telefonla iletişime geçtiğinizde, sizden aşağıdaki kişisel verileri almaktayız:

– Adınız ve soyadınız (bunu telefon görüşmesi sırasında bize verirseniz),

– Varsa, müşteri hesabınız için kullanıcı adınız (bunu telefon görüşmesi sırasında bize iletirseniz),

– Müşteri numaranız ve varsa sipariş numaranız – Müşteri hizmetlerimiz, talebinizi işleme koymak için genellikle bu bilgileri sizden isteyecektir,

– Bizi aradığınız telefon numaranız,

– Varsa, telefon görüşmesi sırasında bize sağladığınız diğer kişisel veriler, muhtemelen sizden doğrulama amacıyla istediğimiz için, örneğin posta adresiniz, e-posta adresiniz ve/veya doğum tarihiniz,

– Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizin nedeni; bilgi almak, soru, sorun vb.

– Bize telefonla ulaşırsanız, telefon görüşmesi sırasında size yardımcı olamadığımız takdirde talebinizi işleme alabilmemiz için e-posta adresinizi de vermenizi isteyebiliriz. Ya da sizi geri aramamız için izin vermelisiniz.

Telefon görüşmesi, kalite güvencesi ve kanıt amacıyla kaydedilebilir. Kalite güvencesi ve kanıt amaçlı bu kayıt, kalite güvencesi ve kanıtlara yönelik meşru menfaatimizi korumak için gereklidir. Herhangi bir zamanda bu veri toplamaya itiraz edebilirsiniz. Telefon görüşmesinin kaydedilmesini istemiyorsanız, görüşmenin başında bize bildirmenizi rica ederiz, böylece baştan kaydetmeyelim. Ancak, itirazınızı daha sonra da ileri sürebilirsiniz.

(4) Ayrıca, kişisel verilerinizin açıklanan toplanması ve işlenmesi müşteri hizmetlerimizle iletişime geçtiğinizde gerçekleşir. Talebinizin işleme konması ve yanıtlanması gerekmektedir.

B. Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri (ör. sipariş bilgisi), finans bilgileri (ör. bilanço bilgileri), hukuki işlem bilgileri, pazarlama bilgileri (ör. alışveriş geçmişi bilgileri gibi); Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, ticari elektronik ileti gönderebilmesi, firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

C. Potansiyel Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri, pazarlama bilgileri; mal/hizmet satış süreçlerinin yönetilmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, ticari elektronik ileti gönderebilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.


D. Çözüm Ortaklarımız

Gerçek kişi çözüm ortaklarımızın veya tüzel kişi çözüm ortaklarımızın yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, bayi işlemi bilgileri (sipariş bilgisi vb.), finans bilgileri (bilanço bilgileri vb.), hukuki işlem bilgileri, pazarlama bilgileri (alışveriş geçmişi bilgileri); faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, ticari elektronik ileti gönderebilmesi, son tüketiciye hizmet süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

E. Tedarikçi Çalışanımız

Tedarikçi çalışanımızın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, mesleki deneyim bilgileri (ör. meslek içi eğitim bilgileri); iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, İş sağlığı/güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

F. Tedarikçi Yetkilimiz

Gerçek kişi tedarikçilerimizin veya tüzel kişi tedarikçi yetkililerimizin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri, finans bilgileri, pazarlama bilgileri, hukuki işlem bilgileri; İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, Yatırım süreçlerinin yürütülmesi, Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz; sipariş formları, sözleşmeler, ziyaretçi formları gibi fiziki yollarla veya bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (ör. telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar), üçüncü taraflar, web sitemiz ve ilgili kişi tarafından beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

Kişisel Verilerinizi Ne Kadar Süre Muhafaza Ediyoruz?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta bir süre öngörülmüşse öngörülen süre kadar; eğer süre öngörülmemiş ise meşru menfaatimiz devam ettiği süre boyunca aşağıdaki kriterler göz önüne alınarak saklanmaktadır.
1.    Ticaret ve vergi kanunu uygulamaları
2.    Uygulanan ticari teamüller
3.    İlgili mevzuatta öngörülen zamanaşımı süreleri
İşbu süreler sonunda saklanan kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirmektedir.

Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, BALLSTAD tarafından; yukarıda açıklanan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda KVKK’nın 5. maddesinde belirtilmiş olan;
1.     Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
2.     Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla; sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
3.     Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,  Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
4.    Çözüm Ortaklarımızın Müşterilerimizin ve Potansiyel Müşterilerimizin Kimlik ve iletişim verileri, açık rızalarına dayanılarak reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi amaçlarıyla işlenecektir. Sizlerin her zaman reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi faaliyetlerimiz konusunda iletişim kurulmasının durdurulmasını isteme, açık rızanızı geri çekme hakkınız mevcuttur.
Bundan sonra reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi faaliyetleri için iletişim kurulmasını istemiyorsanız bizimle paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden iptal hakkınızı kullanabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?

1.    Ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde kolluk kuvvetleri ve adli makamlarla paylaşılabilecektir.
2.    Çevrimiçi ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde adli makamlar ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılabilecektir.
3.    Müşterilerimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerimize, çözüm ortaklarımıza, kargo şirketlerine, tedarikçilere, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.
4.    Potansiyel müşterilerimize ait kişisel veriler, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde çözüm ortaklarımıza ve ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.
5.    Çözüm ortaklarımıza ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde çözüm ortaklarımıza, kargo şirketlerine, tedarikçilere, bankalara aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilir.
6.    Tedarikçi çalışanımıza ait kişisel veriler, yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amaçlarıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; hizmetin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerine, kargo şirketlerine, tedarikçilere, mali müşavirlik ofisimize ve bankalara aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilir.
7.    Tedarikçi yetkilimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; hizmetin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerine, tedarikçilere, kargo şirketlerine, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

Kişisel Verilerinizi Yurt Dışına Aktarıyor muyuz?

KVKK’nın 9. maddesi çerçevesindeki kurallara dayanarak yurtdışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla / tedarikçilerimizle paylaşılabilir.

Kişisel Verileriniz ile İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Düzeltme Hakkı: Yanlış olduğunu düşündüğünüz herhangi bir kişisel verileriniz mevcut ise, şirketimizden bunun düzeltilmesini talep etme hakkınız vardır. Aynı zamanda eksik olduğunu düşündüğünüz herhangi bir kişisel veriniz mevcut ise, şirketimizden bunun tamamlanmasını talep etme hakkınız da bulunmaktadır.
Erişim Hakkı: Şirketimizden kişisel verilerinizin kopyasını talep etme hakkınız vardır. Bu faaliyet için sizlerden bir miktar ödeme talep edilebilir.
Rızanızı Geri Çekme: Şirketimize vermiş olduğunuz açık rızanızın geri çekilmesinden önce rızaya dayalı olarak gerçekleştirilen işleme faaliyetinin hukuka uygunluğu etkilenmeden, herhangi bir zamanda rızayı geri çekme hakkınız vardır.
Unutulma Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin silinmesini talep etme hakkınız vardır.
Veri Taşınabilirlik Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden, elde ettiğimiz kişisel verilerinizin başka bir organizasyona veya direkt size aktarılmasını talep etme hakkınız vardır.
İşleme Sürecini Sınırlama Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin işlenmesinin sınırlanmasını talep etme hakkınız vardır.
İşleme Sürecine İtiraz Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız vardır.
Bir Denetim Makamına Şikayette Bulunma Hakkı: Kişisel verilerinizi geçerli veri koruma yönergelerine aykırı olarak işlediğimiz kanaatindeyseniz, öncelikle Avrupa Birliği’nde yaşıyorsanız mutat meskeniniz veya işyeriniz olan veya veri koruma ihlalinin gerçekleştiğini düşündüğünüz Üye Ülke’deki ilgili denetim düzenleyici otorite olmak üzere, yetkili düzenleyici otoritede şikâyette bulunmak haklarına sahipsiniz.
Yukarıda bahsedilen haklarla ilgili talepleriniz ile KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Ballstad’a ait Güngören Mah. Turgut Özal Cad. Serhat Yapı Prestij Evleri A Blok No:2-8A/C Çekmeköy/İstanbul adresine veya iletisim@ballstadomega3.com.tr eposta adresine; güvenli elektronik posta veya noter kanalıyla yazılı olarak bildirebilirsiniz. 

Veri Sorumlusu: BALLSTAD GIDA ÜRÜNLERİ TİCARET A.Ş. 

Adres: Güngören Mah. Turgut Özal Cad. Serhat Yapı Prestij Evleri A Blok No:2-8A/C Çekmeköy/İstanbul
Mail: iletisim@ballstadomega3.com.tr