Domates soslu Uskumru

Domates soslu Uskumru

 

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı ​​- Fotoğraf: Astrid Hals

 

  • Uskumru filetolarını tam buğday unu, tuz ve karabiber karışımı haline getirin.
  • Yağda hafif kahverengi olana ve iyice pişene kadar yakl. Her iki tarafta 2 dakika.

Domates sosu

  • Elma sirkesi, doğranmış domates, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Uskumru filetolarını derin bir tabağa alın ve üzerine domates suyunu dökün.
  • Uskumruyu ertesi güne kadar buzdolabında bekletin.

Domates uskumrunu ekmeğe sürmek veya taze pişmiş patates ve salata ile kullanın.

İçindekiler

  • 1 adet uskumru filetosu
  • 1 yemek kaşığı birlikte ince buğday unu
  • 0,25 çay kaşığı tuz
  • 0,25 çay kaşığı biber
  • 0,5 yemek kaşığı yağ

domates sosu

  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı konserve domates, iri doğranmış
  • biraz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber