Sağlıklı yaşamak benim hayat tarzım

Sağlıklı yaşamak benim hayat tarzım

O, hayatı 24 saate sığdırmaya çalışan üst düzey bir yönetici. Yoğun iş temposuna rağmen güne sporla başlayan Mehmet Bey’in amacı, hayatı dolu dolu yaşamak.

En son ne zaman fast food yediğini hatırlamadığını belirten Mehmet Bey, dengeli, sağlıklı ve organik şekilde beslenmeye özen gösteriyor. Omega-3 ile yolları kolesterol nedeniyle kesiştikten sonra bir daha hiç ayrılmamış. Güne erken saatlerde spor ile başlayıp işiyle devam ediyor ve oğluyla oyunlar oynayarak kapanışı yapıyor. Bunu başarmanın yolunuysa, doğru rutinlere sıkı sıkıya sarılmak olduğunu vurguluyor.

Mehmet: Hayatım, hedefler ve onları gerçekleştirmek üzerine kurulu. İstedikten sonra her şeyi başarabileceğime inanıyorum. Önemli olan, sorunu tespit edip çözmek için doğru kararları vermekte. Bunu başardığınızda tüm bahaneleri ardınızda bırakırsınız. Elbet, bir şeylerden vazgeçmeniz gerekebilir ama bu ödememiz gereken sadece küçük bir bedel. Evim ve işim farklı yakada ama köprüyü her gün 15 dakikada geçiyorum. Sadece bir saat daha erken uyanarak hem bir buçuk saat trafikte beklemiyorum hem de bu zamanı spor yaparak değerlendiriyorum. Tamamen tercih meselesi. Aslında yapmam gerekenin dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Doğru olduğunu düşündüğüm ne varsa onu yapmaya çalışıyorum. Düşünmekle bırakmayıp hayata geçiriyorum. Tek yaptığım bu.

“Sorun varsa, har zaman bir çözüm de vardır”

Mehmet: Hayat sürprizlerle dolu olsa da kontrolü ellerimde olsun istiyorum. Omega-3 ile beni bir araya getiren de bu duyguydu. Her ne kadar sağlığıma dikkat etsem de, ailemden miras kalan bir kolesterol sorunum var. Değerlerimi Omega-3 sayesinde dengede tutabiliyorum. Kolesterol dışında sağladığı faydalarla kendimi çok daha iyi hissediyorum. İlk başlarda süpermarket ürünleri olarak tabir edilebilecek sıradan balık yağlarından kullandım ve pek sonuç alamadım. Türkiye’de aradığımı bulamayınca yurt dışından getirmeye başladım. Ancak yurt dışına çıkmadığım zamanlarda aylarca Omega-3’e ara vermek zorunda kaldım. Ballstad ile aradığım kalitedeki Omega-3’e kolayca ulaşabilmek benim için büyük bir avantaj. Artık düzenli ve olması gerektiği şekilde Omega-3 desteğimi almaya devam edebileceğim.

“Kendime ne kadar iyi bakarsam hayat da bana o kadar iyi bakar.”

Mehmet: Önümdeki hedefleri gerçekleştirmek için çok çalışıyorum, mücadele ediyorum. Bu tempodan yüksek stresin açığa çıkması da gayet doğal. Spor yaparak, doğal beslenerek, Omega-3 takviyesi alarak stresle baş edebiliyorum. Kabul ediyorum, bu ciddi bir disiplin gerektiriyor. Kolay olduğunu da düşünmüyorum ama yaşadığımız hayatın hakkını vermek istiyorum. Keşke dememek için bile bu disipline ihtiyacımız var, hem de yarın çok geç olmadan.