Körili balık köftesi

Körili balık köftesi

 

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı ​​- Fotoğraf: Norveç Deniz Ürünleri Konseyi

  • Büyük parçalar halinde kesin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar mutfak robotunda tuzla birlikte çalıştırın.
  • Kabağı soyup rendeleyin ve kıyma, balık sosu, köri ezmesi ve yumurtaları ekleyin. Kıyma çok gevşekse unla ayarlayın.
  • Kuşkonmaz çekirdeklerini ince ince doğrayın ve kıymaya karıştırın.
  • Kıymayı küçük balık köftesi haline getirin ve iyice pişene ve altın rengi olana kadar yağda kızartın. 

Salatalık salatası

  • Salatalığı küçük küpler halinde, taze soğanı ince dilimler halinde kesin ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
  • Salata malzemelerini karıştırıp 20 dakika kaynamaya bırakın.
  • Suyu kaynatın.
  • Sosu için olan malzemeleri karıştırıp salatalık salatasının üzerine dökün.

Balık köftelerini salatalık salatası ve tatlı biber sosuyla servis edin.

 

 

İçindekiler

     87.5g saithe fileto, deri ve kemiksiz

  • 0,25 çay kaşığı tuz
  • 0,25 yemek kaşığı balık sosu
  • 0,5 çay kaşığı köri ezmesi, kırmızı
  • 0,25 yumurta 
  • buğday unu
  • ayçiçek yağı

Salatalık salatası

  • 0,25 salatalık _
  • 1 taze soğan
  • 0,13 adet kırmızı biber
  • 0,75 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 0,25 yemek kaşığı şeker
  • 0,13 çay kaşığı tuz

Birlikte servis edin

  • tatlı biber sosu