Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı - Fotoğraf: Studio Dreyer-Hensley
Yaklaşmak
- Somonu servis parçalarına ayırın.
- Parçaları kağıt havlu ile silin ve zeytinyağı ile fırçalayın.
- Limonun kabuğunu rendeleyin ve tuzla birlikte somonun üzerine serpin. Aynı zamanda salsa için özen gösterdiğiniz limon suyunu sıkın.
- Somon parçalarını yağlanmış ızgara folyosuna yerleştirin ve yakl. 5 dakika.
Salsa
- Ananası küçük, taze soğanı ince halkalar halinde kesin ve acı biber ile kişnişi ince ince doğrayın.
- Ananas, taze soğan, kırmızı biber ve kişnişi bir kapta karıştırın ve üzerine limon suyu, susam yağı ve zeytinyağı gezdirin.
- Salsayı iyice karıştırın ve gerekirse biraz tuz ekleyin.
Somon balığını üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek, ananas salsa ve kuskus ile servis edin.
İçindekiler
- 200 gr somon fileto, derisiz ve kemiksiz
- 0,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 0,25 gr limon
- tuz ve karabiber
Salsa
- 1/2 ananas
- 0,5 taze soğan
- 0,25 kırmızı biber
- 0,25 yemek kaşığı susam yağı
- 0,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 0,5 yemek kaşığı susam
Birlikte servis edin
- kuskus
- tuz