Ananas salsa ile ızgara somon

Ananas salsa ile ızgara somon

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin bir parçası olan godfisk.no'dan alındı ​​- Fotoğraf: Studio Dreyer-Hensley

 

Yaklaşmak

  • Somonu servis parçalarına ayırın.
  • Parçaları kağıt havlu ile silin ve zeytinyağı ile fırçalayın.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin ve tuzla birlikte somonun üzerine serpin. Aynı zamanda salsa için özen gösterdiğiniz limon suyunu sıkın.
  • Somon parçalarını yağlanmış ızgara folyosuna yerleştirin ve yakl. 5 dakika.

Salsa

  • Ananası küçük, taze soğanı ince halkalar halinde kesin ve acı biber ile kişnişi ince ince doğrayın.
  • Ananas, taze soğan, kırmızı biber ve kişnişi bir kapta karıştırın ve üzerine limon suyu, susam yağı ve zeytinyağı gezdirin.
  • Salsayı iyice karıştırın ve gerekirse biraz tuz ekleyin.

Somon balığını üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek, ananas salsa ve kuskus ile servis edin.

 

 

İçindekiler

 

 

  • 200 gr somon fileto, derisiz ve kemiksiz
  • 0,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 0,25 gr limon 
  • tuz ve karabiber

Salsa

  • 1/2 ananas 
  • 0,5 taze soğan
  • 0,25 kırmızı biber
  • 0,25 yemek kaşığı susam yağı
  • 0,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 0,5 yemek kaşığı susam

Birlikte servis edin

  • kuskus
  • tuz